Відділ освіти Новопокровської селищної ради
Четвер, 25.04.2024, 11:03
» Меню сайту
» УВАГА!!!
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 22 » Свято рідної мови
11:31
Свято рідної мови

21 лютого радо зустрічав гостей Павлівський дошкільний навчальний заклад.

Адже саме в цей день в святково і урочисто прибраному залі відбувалося святкове дійство приурочене Дню рідної мови

"Прилиньмо душею до перлин рідної мови". 

 

Для кожного народу мова – найбільший скарб, віддзеркалення душі народу, його історії. Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. Кожен народ має мову. Ось і ми, українці, маємо свою рідну – українську мову.

Теплою і затишною гостинністю зустрічав батьків та всіх запрошених на свято «День рідної мови» Павлівський дошкільний заклад «Струмочок». Всі вихованці установи святково одягнені, дівчата у віночках, вишитих українських сорочках, хлопчики, як справжні козаки, в шароварах, ведучі та організатори заходу також в святковому українському вбрані. Проходячи до зали, видно, що працівники закладу вклали душу і гарно прикрасили її все в українському стилі. Всі учасники трішки хвилюються, а гості із захопленням чекають на відкриття заходу. І ось, свято починається дзвінким дівочим співом - лунає пісня про Україну, а присутні милуються красою української композиції. Згодом талановиті ведучі Косенко Оксана, Запухла Світлана, Ситник Марина, Мотуз Анна розповідають всім про рідну українську мову, читають виразно вірші, прекрасні гарні вислови, показують інсценізацію з українського фольклору. І все це переплітається українськими піснями, прислів’ями, загадками.

А ось маленькі дошкільнята Завалипіч Дмитро і Гноєвець Савіна виконують пісню «Прокидається країна». Потім під керівництвом вихователя Петрушиної Л.В., вихованці садочка розповіли вірші про рідну мову. Це почуття гідності і радості маленьких артистів – не передати словами. Постійними учасниками виховних заходів села є учні 2 класу, на чолі з класоводом Бігун Л.А., які і цього разу не були осторонь, заспівали пісню про козаків.

Звичайно, щоб отримати результат роботи, яку ти плануєш, мабуть потрібно вкладати душу і виконувати її з любов’ю. Саме так працює сільській бібліотекар, творча, наповнена позитивною енергією й ентузіазмом особистість – Скиба Тамара Володимирівна. Завдяки їй у селі проводиться багато свят та різних заходів. І сьогодні хочеться подякувати Тамарі Володимирівні, за чуйне серце, творче прагнення навчити дітей прекрасному, за добрі справи.

Всі глядачі отримали гарний настрій від проведеного заходу, дитячі оченята були пронизані червоною ниткою любові до рідної мови. Можна сподіватись, що подібні творчі заходи справляють незабутні враження на маленьких вихованців, учасників свята, батьків, гостей, що є потужним інструментом розвитку інтересу знань рідної мови.

      

Переглядів: 383 | Додав: novoposvitametod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
» Архів записів
» Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024uCoz