Відділ освіти Новопокровської селищної ради
П`ятниця, 26.04.2024, 02:17
» Меню сайту
» УВАГА!!!
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Червень » 1 » День Європи в Україні
07:53
День Європи в Україні

 

17 травня святково прикрашена актова зала Новопокровської СЗШ вітала гостей фестивалю

" Європа без кордонів".

Майоріли прапори нашої держави та Євросоюзу, символіка європейських країн, виблискували яскраві барви костюмів учасників заходу, присвяченого Дню Європи в Україні.

 

 

Відзначення таких днів у травні вже стало традиційним, але цього року воно має особливий зміст, пов’язаний з проведенням пісенного конкурсу Євробачення у нашій столиці та наданням Європарламентом громадянам України права на безвізовий перетин кордонів країн Шенгенської зони. Ці події стали черговим обнадійливим кроком наближення України до Європейського союзу.  На  оптимістичній ноті з урочистого гімну Євросоюзу розпочалося свято. Про те, що Європа багатолика та багатогранна нагадала весела запальна пісенька «Європа» у виконанні Трошиної Альони. Ведучі, Косенко Лілія та Магола Владислав, наголосивши на тому, що ми пишаємося тим, що ми – українці, побажавши всім щастя і миру на рідній землі, запросили на сцену представників шкіл Новопокровської громади, які представляли різні країни Європи.

Першими на сцену вийшли учасники з Багатської середньої школи, які презентували Кіпр. Ця острівна держава зі стародавньою історією, стала членом ЄС у 2004 році. Сащук Світлана (9 кл) та Залевська Даша (8 кл) розповіли цікаві факти про цю дивовижну середземноморську країну.

Наступними на сцені з’явились представники Павлівської НСШ, які представляли Австрію, що стала членом ЄС у 1995 р. Учениці 9 класу Косенко Оксана та Ситник Марина показали мультимедійну презентацію про цю величну країну. Радісними оплесками зустріли глядачі веселий австрійський народний танок у виконанні павлівців. Після нього всі могли поласувати “справжніми» австрійськими закусками.

І ось на сцену вийшли господарі - учні Новопокровської СШ. Разом з ними всі вирушили до сонячної Італії, однієї з 5 країн - засновниць ЄС. У виступі було все: і найвідоміший італійський танок “Тарантелла”, запальний та дотепний (у виконанні Захарової А., Козак В., Сотніченко О., Давидової С., Косенко І., Кобак Ю.), і улюблені в усьому світі макарони (дівчатка з 5-6 класів), що втекли від веселого кухаря (Горбань Л.) і пішли в танець, і загадковий венеціанський карнавал, на який завітав «сам» А. Челентано (Петрушин О.) і шукав там свою Сюзанну. Такий незвичайний пазл під назвою «Італія» вдалось скласти новопокровцям.

Святкування Дня Європи не обійшлося без згадки про минулорічний тріумф України на Євробаченні-2016. Пісня Джамали «1944» прозвучала у проникливому, емоційному виконанні учениці 10 кл. Шевченко Анни. Наприкінці заходу було проведено вікторину, в якій потрібно було дати відповідь «Так» чи «Ні» на відеопитання про ті країни, які були представлені школами.

Радісні і задоволені учасники довго не хотіли розходитись, спілкувались, фотографувались, впевнені в тому, що хоча б на день Європа стала ближчою.

 

                                    

 

Переглядів: 338 | Додав: novoposvitametod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
» Архів записів
» Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024uCoz